Café & Restaurang

 

Med sågverksepoken som plattform


 
Nordiska måltidstekniker, lokala råvaror och smaker från sågverksepoken är plattform för vår sommarmeny, men även innovativa avstamp utifrån synen på modern husmanskost. 
 
I en familjär välkomnande miljö kan du ta del av sommaren genom vår sågverksbuffé och fika sortiment. Samtliga valda med omsorg för både stora och små. I sommar har vi också några utvalda favoriter av lokalt producerat öl samt ett vinsortiment som kompletterar sågverksbuffén och våra skärgårdsinspirerade rätter.
 
Nytt för i år! Prova våra rökta produkter som lax, skinka och räkor. Serveras under fredagar, lördagar och söndagar och beställs i kassan.
 

SOMMARFIKA

Dagligen dukar vi upp med olika sorters smörgåsar, pajer och bakverk. Glass och godsaker finns också i vårt utbud. Allt det här kan avnjutas tillsammans med en kopp rykande nybryggt kaffe/te alternativt ett glas svalkande läsk. Eller varför inte ett glas mousserande med något sött till? 

 

SÅGVERKSBUFFÉ

 
Husets egen festliga buffé dukas upp med kyckling, kött och fisk i varierade former. På buffén serveras även en mängd olika spännande och för säsongen fräscha tillbehör med utvalda alternativ för special kost. Alltid med kokt färskpotatis, potatissallad, och surdegsbröd.

 Buffén serveras så gott som dagligen från 22 juni - 12 augusti mellan kl: 11.30 - 14.30. 

Vid bröllop, andra evenemang och vid dåligt väder så serveras inte sågverksbuffén men vi kan istället erbjuda en buffé tallrik för 130 kr.

Maträtter som hemgjorda pajer, smörgåsar, sallader, färska/rökta räkor och tapasplankor finns att köpa med start från 9:e juni.

Pannkakor med sylt och grädde finns också alltid på menyn.

Obs!!! Lördag den 4:e Augusti är restaurangen abonnerad och då serveras ingen mat.

Kombinera gärna vår sågverksbuffé med historietimmen- en guidad tur i museet och en rundtur på ön med museets minitåg. Missa inte heller våra barnaktiviteter för dagen och övriga evenemang.

 
 
 
SÅGVERKSBUFÉ  PRIS
Vuxen 175 kr
Barn 6-12 år 99 kr
Barn 3-5 år 55 kr

 

KULTURFREDAG OCH LÖRDAGAR PÅ SKÄRET

 Under fredags och lördagskvällarna i sommar serverar vi bufféer och enklare rätter av varierande slag och på agendan står allt från teater, musikunderhållning till mysiga skärgårdskvällar. Ta med familjen, grannarna eller arbetskamraterna till en njutningsfull kulturfredag eller lördag på "Skäret" där god mat, öns fascinerande historia och musik får skapa en trevlig och inspirerande vistelse på Norrbyskär.

Se mer på vår evenemangssida för ytterligare information och och bokningar.