facebook Instagram

Öppet idag: Stängt

Café & Restaurang

 

Med sågverksepoken som plattform


 
Nordiska måltidstekniker, lokala råvaror och smaker från sågverksepoken är plattform för vår sommarmeny, men även innovativa avstamp utifrån synen på modern husmanskost. 
 
I en familjär välkomnande miljö kan du ta del av sommaren genom vår sågverksbuffé, fikasortiment eller a la carte meny. Samtliga valda med omsorg för både stora och små. I sommar har vi ett ännu större utbud av lokalt producerat öl samt ett vinsortiment som kompletterar sågverksbuffén och våra skärgårdsinspirerade rätter.
 

SOMMARFIKA

Dagligen dukar vi upp med olika sorters smörgåsar, pajer och bakverk. Glass och godsaker finns också i vårt utbud. Allt det här kan avnjutas tillsammans med en kopp rykande nybryggt kaffe/te alternativt ett glas svalkande läsk. Eller varför inte ett glas champagne med något sött till?Pannkakor med färska bär och grädde finns också alltid på menyn.

 

SÅGVERKSBUFFÉ

 
Husets egen festliga buffé dukas upp med kyckling, kött och fisk i varierade former. På buffén serveras även en mängd olika spännande och för säsongen fräscha tillbehör med utvalda alternativ för special kost. Alltid med kokt färskpotatis, potatissallad, och surdegsbröd.

 Buffén serveras så gott som dagligen från 9 juni - 12 augusti mellan kl: 11.30 - 15.00. Sista beställningen kl: 14.30. 

Vid bröllop, andra evenemang och vid extremt dåligt väder så serveras inte sågverksbuffén. Enklare maträtter finns alltid på Menyn. Ring gärna för att hålla koll!

Obs!!! Lördag den 4:e Augusti är restaurangen abonnerad och då serveras ingen buffé.

Kombinera gärna vår sågverksbuffé med historietimmen- en guidad tur i museet och en rundtur på ön med museets minitåg. Missa inte heller våra barnaktiviteter för dagen och övriga evenemang.

 
 
 
SÅGVERKSBUFÉ  PRIS
Vuxen 165 kr
Barn 6-12 år 95 kr
Barn 3-5 år 55 kr

 

KULTURFREDAG OCH LÖRDAGAR PÅ SKÄRET

 Under fredags och lördagskvällarna i sommar serverar vi bufféer och enklare rätter av varierande slag och på agendan står allt från teater, musikunderhållning till skärgårdsquiz och surströmmingsfest. Ta med familjen, grannarna eller arbetskamraterna till en njutningsfull kulturfredag eller lördag på "Skäret" där god mat, öns fascinerande historia och musik får skapa en trevlig och inspirerande vistelse på Norrbyskär.

Se mer på vår evenemangssida för ytterligare information och och bokningar.

 

MARIAS TRE-RÄTTERS MENY FÖR GRUPPER/FEST

Förrätt:

1. Kantarellsoppa

2. Nässelsoppa

Serveras med nygräddat bröd.

Huvudrätt:

1. Timjanglaserad ryggbiff med trattkantarellsås, ugnsrostade körsbärstomater, sparris och potatis.

2. Varmrökt pepparlax med ärt- och pepparrotscreme, kokt potatis och sommarfräsch sallad.

3. Vegetariskt alternativ har vi honungsglaserade quornfiléer med kokt potatis och tillbehör som ovan.

Efterrätt:

Lingondessert à la Norrbyskär, alternativt husets mjuka kaka med vaniljgrädde och rårörda lingon.

 

Önskas specialkost så ordnar vi såklart det.