facebook Instagram

Öppet idag: Stängt

 

Guidningar


Vi har några olika valmöjligheter för er som bara hinner göra ett kort besök hos oss eller för er som vill få ut så mycket som möjligt av Norrbyskär vid ert besök. Vi har planerat våra scheman så att du alltid kan välja att komma med 11.30 färjan, äta lunch och ta en guidad visning för att hinna i lugn och ro tillbaka med 15.15 färjan. Självklart vill vi helst att du stannar längre, utforskar ön eller leker med barnen i leklandet Lilla Norrbyskär. Du kan även välja vårat populäraste och mest prisvärd paket "Skärgårdsdagen" där buffé och historietimmen med guidad visning i museet och med tåg ingår. Lunchbuffén serveras mellan klockan 11:30 till 15:00. Glass och gott fika finns alltid att köpa.


Guidad visning i museet

Ingår i entréavgiften till museet.

Hur såg det ut på skären då sågverket Mo Ångsåg nådde sin höjdpunkt på 1920-talet? Och hur gick egentligen tillverkningen till?

Med hjälp av en miniatyrmodell av Norrbyskär och en erfaren guide, guidas ni inne i museet genom Norrbyskärs historia. Här ges ni möjligheten att ta del av den viktiga historien och de händelser som byggde “Ideal samhället ute vid havet”.

Längd: cirka 30 minuter

 


Historietimmen

Guidad visning i museet + Guidning med tåg

Under historietimmen kombineras både turen i museet med en tågtur runt ön. Det här är ett populärt alternativ för dig som söker en djupare förståelse kring Norrbyskärs historia och samtidigt vill ta del av den fantastiska miljö som råder på ön.

 

 


Historievandring

Med karta på egenhand

I museets hantverksshop kan du köpa en karta för 10 kr som visar vägen runt ön till de olika informationsskärmarna. 

 


Skärgårdsdagen

Mat och guidning för er som vill få ut så mycket av upplevelsen på ön.

Skärgårdsdagen är museets mest populär paket där det ingår guidning med rundturståg, inträde på museet, inträde till Lilla Norrbyskär samt en härlig sommarbuffé. I “Skärgårdsdagen Barn”, är aktiviteterna under dagen istället anpassade till de yngre. Här får barnen tillgång till barnens Norrbyskär där de kan ta del av pysselrum, samarbetsövningar, barntåget, jumboplockepinn och lekparken “Lilla Norrbyskär”.

Med en 15 minuters färjetur från Norrbyn, tar ni er över till skäret. Därefter väljer ni själv hur lång tid ni vill lägga på att njuta av ön och den goda maten. Beroende på säsong genomförs guidningarna vid olika tider. Ni kan själva välja vilken tid som passar er bäst.

 

Våra guidade turer utförs i samarbete med Sensus

 

 

Priser & Tider

 

Ser här