Paketerbjudanden


Varmt välkomna till Norrbyskär - ett utflyktsmål för alla! I en fantastisk skärgårdsmiljö kan ni, gammal som ung, ta del av skärens spännande kulturhistoria. Norrbyskärs museum erbjuder dagspaket som kan upplevas under såväl soliga som regniga dagar.

 

NORRBYSKÄRSDAGEN

Er skärgårdsupplevelse börjar med en 15 minuters åktur med färja från Norrbyn, 36 kilometer söder om Umeå. Norrbyskärs museum erbjuder sedan två olika sorters guidningar, inne på museet samt via tåg (cirka 30 minuter vardera) där ni får ta del av skärens spännande historia. Tågguidningen är en utmärkt för grupper som på ett bekvämt och annorlunda sätt vill ta del av både vacker natur och intressant kulturhistoria. Ni hinner också under dagen promenera runt ön på egen hand, ta del av konstutställningen och besöka museets hantverksbutik. Tillsammans kan ni även njuta av vår goda sågverksbuffé med efterrätt och kaffe, utomhus eller inne på museet.

För er som vill komplettera besöket med spännande aktiviteter såsom höghöjdsklättring, höghöjdsbana eller kanotpaddling, så går det att ordna.

 

Norrbyskärsdagen:

En heldag på Norrbyskär för grupper större än 20 personer, där guidning, sågverksbuffé med efterrätt, entré, och färja ingår. 

1 juni - 30 september
Pris: 355 kronor/person

 

BERÄTTARLUNCH – PATRON PÅ SKÄRET

Följ med oss på en fängslande tidsresa, flera hundra år bakåt i tiden, då familjen Kempe byggde upp sågverket Mo Ångsåg och dess ”mönstersamhälle”.

Skådespelare Hans-Ola Stenlund ger oss sin personliga släktkrönika och berättar livfullt om familjens starka och egensinniga profiler. Det här är ett unikt evenemang utöver det vanliga, något som inte går att läsa sig till utan som bör upplevas på plats.

Berättarlunch:

En föreställning på cirka 45 minuter och kan bokas för grupper på minst 40 personer.

1 juni - 15 augusti
Pris: 455 kronor/person (inklusive färjetransport och sågverksbuffé med kaffe och kaka).

”Stenlund tar oss längre tillbaka i tiden och serverar en släktkrönika om familjen Kempe som sträcker sig flera hundra år bakåt. Innan vi kommer fram till mellanbarnet Frans Kempe som var den visionärt starka och envisa träpatronen som gjorde de 72 obrukbara skären till en av världens mest trafikerade hamnar under sin storhetstid i början av 1900-talet så berättar Stenlund förträffligt nog också om några av släktens starka och excentriska kvinnor, något som nog ej berättas alltför ofta.”

Marit Strandberg, VK 10 juli 2016.

SÅGVERKET – SAMARBETE OCH KUNSKAP

Spänning, teamwork och kulturhistoria i en härlig blandning!
Testa er grupps samarbetsförmåga och kunskap genom att tävla i tekniksmarta övningar som avslutas med kluriga historiska frågor. Sågverkets samarbetsövning görs i lag på två till fyra personer. Uppgifterna är ålders- och tillgänglighetsanpassad utan förväntningar på förkunskaper. Det segrande laget vinner en rolig överraskning.
 

Sågverket - samarbete och kunskap:

En kulturhistoriska samarbetsövning som tar cirka 45-60 minuter. Bokas för grupper på minst 20 personer.

1 juni - 15 augusti
Pris: 455 kronor/person (inklusive färjetransport och sågverksbuffé med kaffe och kaka).

Sågverkets samarbetsbana finns som tillvalsmöjlighet för grupper som vill uppleva vårt paket ”Norrbyskärsdagen” eller eventet ”Berättarlunch” till en extra kostnad på 40 kronor per person.

 

_____________________________________________________________

Våra guidade turer utförs i samarbete med Sensus.