Gruppbokningar


Varmt välkomna till Norrbyskär - ett utflyktsmål för alla! I en fantastisk skärgårdsmiljö kan ni, gammal som ung, ta del av skärens spännande kulturhistoria. Norrbyskärs museum erbjuder dagspaket som kan upplevas under såväl soliga som regniga dagar.

Bokningsförfrågan görs till:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Tel: 090-18 57 10

NORRBYSKÄRSDAGEN

Er skärgårdsupplevelse börjar med en 15 minuters åktur med färja från Norrbyn, 36 kilometer söder om Umeå. Norrbyskärs museum erbjuder sedan två olika sorters guidningar, inne på museet samt via tåg (cirka 30 minuter vardera) där ni får ta del av skärens spännande historia. Tågguidningen är en utmärkt för grupper som på ett bekvämt och annorlunda sätt vill ta del av både vacker natur och intressant kulturhistoria. Ni hinner också under dagen promenera runt ön på egen hand, ta del av konstutställningen och besöka museets hantverksbutik. Tillsammans kan ni även njuta av vår goda lunch med kaffe och kaka, utomhus eller inne på museet.

För er som vill komplettera besöket med spännande aktiviteter såsom höghöjdsklättring, höghöjdsbana eller kanotpaddling, så går det att ordna.

 

Norrbyskärsdagen - En heldag på Norrbyskär för grupper större än 20 personer, där guidning, lunch, kaffe och kaka och färja ingår. 

1 juni - 5 juli samt 10 augusti -  31 augusti
Pris: 369 kronor/person

 

BERÄTTARLUNCH – "OHÖRDA RÖSTER"

En berättarföreställning av och med konstnären Gunilla Samberg. 

Ohörda röster är 8 kvinnors berättelser om livet i sågverkssamhället Norrbyskär, en ö fyra mil söder om Umeå. Kvinnorna bar en tung arbetsbörda, stora familjer, många barn. Först uppe och sist i säng, fylldes arbetsdagen med strävsamt arbete. Kvinnorna, utan egna inkomster, var helt underordnade och beroende av sina män. Det är alkoholisthustrun som lever i ett starkt förtryck. Det är flickorna som inte har någon pappa som straffas hårt av lågstadiefröken. Kvinnornas berättelser är starka och gripande, skapar medkänsla. 

Gunilla Samberg, konstnär och boende på Norrbyskär, ger i föreställningen, som bygger på intervjuer och texter, röst åt kvinnorna. Inslag av performance, musik  och dikter av Tomas Tranströmer skapar rytm och vila i föreställningen.

Berättarlunch:

En föreställning på cirka 50 minuter och kan bokas för grupper på minst 30 personer.

Bokningsbart: Augusti och September 2020
Pris: 465 kronor/person (inklusive färjetransport, lunch med kaffe och kaka). 

_____________________________________________________________

Våra guidade turer utförs i samarbete med Sensus.