Konferens och Lokaler


Från 1 juni till 30 september erbjuder muséets historiska lokaler en unik miljö med konst, närhet till hav, natur och en levande kulturhistoria. En miljö för kreativa, spännande och produktiva möten. Här finns möjlighet att kombinera konferens, event eller gruppresa med en historisk guidning och ett spännande utbud av aktiviteter, som samarbetsövningar, höghöjdsklättring eller paddling bland vraken.  Restaurangen lockar med sin spännande tolkning av västerbottnisk nutid i sin sommarbuffé.

Konsthallen Norrbyskär


Den vackra tegelbyggnaden med stora glasfönster var maskinhus för ångmaskiner och verkstäder under sågverkets storhetstid mellan 1920-1958. Idag består byggnaden av museum, restaurang och konsthall. Hallen är ett luftigt historiskt rum med en härlig akustik, som passar för middagar, events, konferens, bröllop, konsert och möten. Byggnadens vackra fönster leder blicken ut över havet och pråmkyrkogården, som talar tyst om en förvunnen tid.

Det är en lokal på 15 x 17 meter med ett härligt ljusinsläpp från stora bågformade glasfönster och en takhöjd på 7 meter. Lokalen är utrustad med trådlöst internet, LCD-projektor, mörkläggningsgardiner och talarstol. Kapacitet: 300 personer biosittning, 300 personer mingel/konsert, 170 personer middagssittning.

Ordenshuset


Ordenshuset är en modell i en skala på 1:3 av den ursprungliga nykterhetslogens sal som inrymde både samlingssal, biograf och bibliotek. Ordenshuset som låg lite avsides från industrin och bostäderna blev en omtyckt mötesplats för många av skärets invånare.

Nu som då ligger Ordenshuset avskilt från övrig verksamhet och passar bra för mindre och mellanstora möten, styrelsemöten, evenemang, middagar, workshops och mingel. Lokalen är utrustad med LCD-projektor.

Kapacitet: 80 personer biosittning, 80 personer mingel, 40 personer middagssittning.

 

Utomhusmingel & Övervåningen


 

På gräsmattan med utsikt över den fågelrika havsviken och den mytomspunna pråmkyrkogården eller på museets utomhusaltan finns möjlighet för avslappnade möten, avslut, kick-off och olika kreativa evenemang. Ovanför restaurangen finns en mindre lokal för den mindre eller mellanstora gruppen. Den fasta utsmyckningen minner om sågverksarbetarnas möda, men även om tidsenligt köksmöblemang.