Norrbyskärs Konsthall

Den vackra tegelbyggnaden med sina stora glasfönster var maskinhus för ångmaskiner och verkstäder under sågverkets storhetstid från 1920-1958.  Idag består byggnaden av museum, restaurang och konsthall. Konsthallen är en multifunktionslokal som varje sommar lyfter lokala konstnärer och skapare samt olika kulturevenemang. Konsthallen är sju meter högt i tak med stora ljusa fönster mot himmel och hav. Byggnadsmaterialen är ljusa och enkla i betong och glas.

Utställningar i Norrbyskärs Konsthall är ett samarbete mellan Konstföreningen Norrbyskär, Norrbyskärs Museum och Sensus.

Kommande Utställningar 2017

"TRAPPAN HAR ETT ANSIKTE"

Avgångselever från Umeå konsthögskola
17 juni - 9 juli

En utställning med 15 studenter från Umeå konsthögskola som innehåller allt från måleri, fotografi och teckning till skulptur, installation och film. Konstnärerna tar avstamp i platsen Norrbyskär för att förstå mer om makt, konstruktioner och drömmar.
ÖPPETTIDER

Alla dagar  11.00-17.00 

Konsthallen har stängt följande dagar 08/07 och 22/07

Fri entrée till Konsthallen

Är ni en grupp & vill boka en guidad visning till sommarens utställning hör av er till museum@norrbyskar.se

Berg, Sjöar,Älvar, Kust, Skog & hav, Ljusa somrar, Långa vintrar, Mångfald, Individulaitet

Konstnärer bosatta i Norrland och medlemmar i Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärs Verkstad, vilken blivit naturlig träffpunkt och gemensam nämnare för kvinnornas utställningar.

Välkommen till föreläsning Grafik - "Konstnärlig uttryck" med Nic Langendoen, född i Holland och verksam i Umeå. Konstnärsnämnden beskriver honom som ” konstnärernas konstnär - Hans konstnärskap värderas högt över genrer och generationsgränser. Sedan mitten av sextiotalet har han berikat vår stad med sitt måleri kännetecknat av musikalitet och driven kolorit.” 

Konstföreningar, grupper och besökare välkomnas att boka lunchsittning klockan 13.00 eller klockan 15.00.

Vernissagepris för sommarbuffé och husets vin eller starköl är 205 kr. Boka bord här.

TIDIGARE UTSTÄLLNINGAR

Eva Dahlberg-Axelsson, Pär Axelsson, Eva Karin Sandqvist, Camilla Caster, Christina Larsson, Eva Juneblad, Felix Wink, Jögge Sundqvist, Åsa Renström, Britt-Lis Lindqvist, Ann-Mari Simonsson, Isa Öman, Rebecka Adelhult-Feklistoff, Margaretha Holmlund.