Norrbyskärs Konsthall


Den vackra tegelbyggnaden med sina stora glasfönster var maskinhus för ångmaskiner och verkstäder under sågverkets storhetstid från 1920-1958.  Idag består byggnaden av museum, restaurang och konsthall. Konsthallen är en multifunktionslokal som varje sommar lyfter lokala konstnärer och skapare samt olika kulturevenemang. Konsthallen är sju meter högt i tak med stora ljusa fönster mot himmel och hav. Byggnadsmaterialen är ljusa och enkla i betong och glas.

Utställningar i Norrbyskärs Konsthall är ett samarbete mellan Konstföreningen Norrbyskär, Norrbyskärs Museum och Sensus.

Utställningar 2017

TRAPPAN HAR ETT ANSIKTE

17 juni - 9 juli
Vernissage 17 juni kl: 12.00

En utställning av 10 studenter från Umeå konsthögskola som innehåller allt från måleri, fotografi och teckning till skulptur, installation och film. Konstnärerna tar avstamp i platsen Norrbyskär för att förstå mer om makt, konstruktioner och drömmar.
aktuell_trappan-har-ett-ansikte.jpg

6 KVINNOR

15 juli - 13 augusti
Vernissage 15 juli kl: 12.00

En konstställning som av konstnärerna beskrivs med kärnorden: Berg, sjöar, älvar, kust, skog och hav. Ljusa somrar - långa vintrar, mångfald - individualitet, uråldrigt och kärvt.

Inspirationen hämtar de från naturen och livet. Teknikerna som de använder sig av är måleri, grafik, skulptur och textil.

Utställningen ”6 kvinnor” består av konstnärerna Annikka Kronlid Arvidsson, Ann-Kristin Källström, Eva Olsson, Karin Olsén-Öberg, Tania Fred och Ulla Gustafsson.

De är bosatta i Norrland och medlemmar i Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärs Verkstad, vilken blivit naturlig träffpunkt och gemensam nämnare för kvinnornas utställningar.

Välkommen till föreläsning Grafik - "Konstnärlig uttryck" med Nic Langendoen, född i Holland och verksam i Umeå. Konstnärsnämnden beskriver honom som ” konstnärernas konstnär - Hans konstnärskap värderas högt över genrer och generationsgränser. Sedan mitten av sextiotalet har han berikat vår stad med sitt måleri kännetecknat av musikalitet och driven kolorit.” 

Mat ocd dryck finns att köpa i museets egen restaurang här.

NY-Affisch-Norrbyskr-2017.jpg
ÖPPETTIDER

17/06-22/06 11.00-15.00
23/06-09/07 11.00-16.00
15/07-13/08 11.00-16.00

Konsthallen har stängt följande dagar 28/06, 02/07, 08/07, 22/07, 12/08

Fri entrée till Konsthallen

Är ni en grupp & vill boka en guidad visning till sommarens utställning hör av er till museum@norrbyskar.se

TIDIGARE UTSTÄLLNINGAR

Eva Dahlberg-Axelsson, Pär Axelsson, Eva Karin Sandqvist, Camilla Caster, Christina Larsson, Eva Juneblad, Felix Wink, Jögge Sundqvist, Åsa Renström, Britt-Lis Lindqvist, Ann-Mari Simonsson, Isa Öman, Rebecka Adelhult-Feklistoff, Margaretha Holmlund.