Norrbyskärs Konsthall


Den vackra tegelbyggnaden med sina stora glasfönster var maskinhus för ångmaskiner och verkstäder under sågverkets storhetstid från 1920-1958.  Idag består byggnaden av museum, restaurang och konsthall. Konsthallen är en multifunktionslokal som varje sommar lyfter lokala konstnärer och skapare samt olika kulturevenemang. Konsthallen är sju meter högt i tak med stora ljusa fönster mot himmel och hav. Byggnadsmaterialen är ljusa och enkla i betong och glas.

Utställningar i Norrbyskärs Konsthall är ett samarbete mellan Konstföreningen Norrbyskär, Norrbyskärs Museum och Sensus.

Utställningar 2018

SOMMARSALONG

16 juni - 8 juli

Vernissage 16 juni kl. 12.00

I sommar har vi glädjen att arrangera en samlingsutställning med temat ” Norrbyskär i mitt hjärta”. 13 utställare - gamla och unga, män och kvinnor, amatörer och professionella, alla med anknytning till Norrbyskär. Utställningen visar måleri, foto, texter, glas, brons och installationer. Ta med era vänner och besök Norrbyskärs Konsthall!

sommarsalong2018-2.jpg

60 ÅR SENARE...

14 juli - 12 augusti
Vernissage 16 juli kl. 12.00

Elisabet Linna Persson - Luleå är en välkänd konstnär i Norrbotten och Västerbotten. Har även haft utställningar runt om i Sverige, Europa och i USA. Hon benämner sig som bildkonstnär och arbetar med måleri, grafik, emalj och glas. Hennes konst vill förmedla glädje och välbefinnande med en gnutta allvar.

Inger Thurfjell - Luleå. Hennes arbeten är i olja, tygtryck, screentryck, emalj och grafik. I hennes konstnärliga utövande står gestaltningen av de existentiella livsprocesserna i fokus. Hennes konst handlar om förhållandet till liv och död, förgänglighet, sorg, glädje och kärlek.

60-r-senare-webb.jpg
ÖPPETTIDER

16/06-21/06 11.00-15.00
22/06-12/08 11.00-17.00

Fri entrée till Konsthallen

Är ni en grupp & vill boka en guidad visning till sommarens utställning hör av er till museum@norrbyskar.se

TIDIGARE UTSTÄLLNINGAR

Eva Dahlberg-Axelsson, Pär Axelsson, Eva Karin Sandqvist, Camilla Caster, Christina Larsson, Eva Juneblad, Felix Wink, Jögge Sundqvist, Åsa Renström, Britt-Lis Lindqvist, Ann-Mari Simonsson, Isa Öman, Rebecka Adelhult-Feklistoff, Margaretha Holmlund.